Büyü Yapmak Günah mıdır

fav
Rahmani Medyumlar Büyü

Büyünün ne şekilde ve ne niyetle yapıldığı çok önemlidir.  Büyü yaptıran veya yaptırmak isteyen kişi ne düşünceyle yaptırdığı, ne için yaptırdığı ve ne istediği, neden büyüye başvurduğu da oldukça önemli bir konudur. Bilindiği üzere dinimizce büyü yapmak ve yaptırmak haram kılınmıştır.Büyüler şeytanın tuzağıdır. Ve bir büyüğümüz(Nevevi) şöyle der;

“Sihir yapmak haramdır, büyük günahlardan olduğunda alimler arasında ittifak vardır. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) sihir yapmayı yedi büyük günahtan biri saymıştır.”

Sihrin öğrenilmesi de öğretilmesi de haramdır. Sihir Arapçadan gelmektedir bunun Türkçe karşılığı da büyüdür. Büyü insanları aldatarak tabiat kurallarına aykırı olaylar ortaya koyma ve insanları yanıltma sanatıdır. Türkçe de büyü kelimesiyle başta sihir, muskacılık ve cincilik olmak üzere kişilerin maddi manevi araçları kötüye kullanarak bazı gayeleri gerçekleştirme çabası içine alır. Kuran da sihir kavramına oldukça yer verilmiş ve sihir yapmanında yaptırmanında günah olduğunu sıkça vurgulamıştır. Büyünün, büyü yaptırmanın temelinde menfaat olduğuı için büyü yaptıranlar ve büyü yapanlar din tanımayan kişilerdir. Allah’ın emirlerine karşı gelmektedir, Allah’ın buyruğuna uymamaktır. Büyünün gerçekliği, büyü yaptırmanın ve büyü yapanların etkisi bir kenara, İslam Alimleri Allah’ın dilemesi dışında büyünün kimseye bir zararının dokunamayacağını belirtmiştir. Allah istemediği sürece dünya da hiçbir şey meydana gelmez. Allah’ın gücüne sığınmalı, bu tür şeytancıl işlerden uzak durmalı ve Allah’a yönelmeliyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir